De Bomen door het Bosch

Geweldige Boeken

Op deze pagina vind je boeken waar ik helemaal lyrisch van ben. Boeken die levens op z'n kop zetten. Boeken die nieuwe inzichten geven. Boeken die ik je van harte kan aanbevelen. Ik geef de recensies geheel vrijwillig en ik krijg er geen geld voor (misschien mijn grootste fout ;-))

Derren Brown - Confessions Of A Conjuror

In zijn boek Confessions of a Conjuror (Bekentenissen van een Goochelaar) nodigt Derren Brown je uit in een onvoorspelbare reis door zijn ongewone brein.

Rondom de verschillende fasen van een goocheltruuck, uitgevoerd door zijn jongere zelf in een druk restaurant, neemt Derren je mee in een eindeloos boeiend verhaal over de geschiedenis van de magie, speculaties over de productie van Monster Munch, en de juiste manier om een ei te pocheren. Via diskussies over psychologie, wat hij bromt tijdens het poetsen van zijn tanden, en de sociale subtiliteiten rondom Parmezaanse kaas.

Derren Brown is een uitstekend performer van magische illusies, en skeptisch over mensen die beweren bovennatuurlijke krachten te bezitten. In zijn boek vertelt hij op entertainende wijze hoe je als mens heel gemakkelijk op het verkeerde been gezet kan worden met ... eigenlijk alles wat iedereen jou wil laten geloven. En dat lukt ze, totdat je hun truucks en manieren leert herkennen.

Het is een persoonlijk boek waarin hij veel vertelt over zijn jeugd, zijn ontwikkeling, en zijn gedachten. Met een grote dosis psychologie geeft hij een kijkje in de keuken van de magiër. En dan snap je pas waarom een magier zijn illusies nooit uitlegt. Want zodra je weet hoe het werkt, springt de magie als een zeepbel uit elkaar...