De Bomen door het Bosch

Je vrijheid van meningsuiting is niet inclusief de vrijheid om anderen ziek te maken

De kassière stond nog te trillen tijdens het afrekenen van mijn producten. Haar mondkapje maskeerde haar gezichtsuitdrukking, maar haar lichaamstaal sprak boekdelen.

Een klant in de rij voor mij had geen mondkapje gedragen en had haar verteld dat het allemaal onzin was. "Mark Rutte speelt vieze spelletjes met de economie en hij probeert ons met die mondkapjes te controleren en monddood te maken". De kassière had uitgeroepen "Maar mevrouw, ik doe dit voor u! Zodat u veilig kunt winkelen. Is het dan teveel gevraagd voor u om te zorgen dat ik hier veilig kan werken?". Het had niets uitgemaakt.

Man, wat een stompzinnigheid. Wat een flauwekul dat de overheid dit ons zou aandoen. Wat kinderachtig alsof de wereld alleen om jezelf draait. Nederland is maar een klein stipje op de aardbol en het virus is wereldwijd. Kijk naar de buurlanden (en verder weg). Daar lopen de besmettingen ook op. Denken we nu echt dat we dat simpelweg kunnen negeren en dat we daar geen last van hebben?

Dat we nu weer in een halve lockdown zitten is niet de schuld van Rutte. Maatregelen helpen inderdaad niet om de verspreiding tegen te gaan. Wij verspreiden het virus zelf door ons niet aan de maatregelen te houden. Door niet voor elkaar te zorgen en elkaar geen minimaal 1,5 meter ruimte te geven.

Ik kies ervoor om de maatregelen te houden, want ik wil onderdeel zijn van de oplossing, niet van het probleem. Ik heb niet het gevoel dat de overheid mij beheerst. Ik wil gewoon niet bijdragen aan overvolle ziekenhuizen en IC's. Met de maatregelen word ik aangesproken op mijn volwassenheid en heb het gevoel dat ik werkelijk iets kan doen.

Je vrijheid van meningsuiting is niet inclusief de vrijheid om anderen ziek te maken.

 

Blogposts gratis in je e-mailbox?

Delivered by FeedBurner

Geen opmerkingen:

Een reactie posten