De Bomen door het Bosch

Het is een droom van velen: Hoe je nooit meer hoeft te werken.


"Jij bent goed in je werk" zei de directeur tegen de visser.

"Dank u. Ik heb er veel plezier in." zei de visser met een grijns "Mijn opa zei altijd: Als je plezier in je werk hebt, dan hoef je nooit te werken".

"Da's er één om te onthouden" knikte de directeur. Na een jaar van hard werken, lange dagen, en weinig tijd voor ontspanning, had hij een vakantie aan zee geboekt. En vandaag ging hij zeevissen. In de haven had hij een botenverhuurder ontdekt die hem graag wilde helpen. De visser had zelfs een hengel met visspullen, een picknickmand, en een voorraad Rum geregeld. De directeur moest bekennen dat hij dit jaar lang niet zoveel plezier in zijn werk had gehad als de visser.

"Mag ik je een advies geven?" zei de directeur "Je bent wel erg goedkoop. Voor wat jij doet kun je veel meer geld vragen."

"Maar waarom zou ik dat doen?" vroeg de visser.

"Omdat mensen niet betalen voor wat jij het waard vindt, maar voor wat zij het waard vinden. Mensen hebben veel geld over voor een onvergetelijke ervaring."

"Maar waarom zou ik ze meer laten betalen?" vroeg de visser.

"Omdat je dan meer winst maakt. En van die winst kun je een tweede boot kopen."

"Maar wat heb ik aan een tweede boot?" vroeg de visser.

"Nou, dan gaat je winst twee keer zo hard omhoog. Dan kun je personeel in dienst nemen. En uiteindelijk heb je misschien wel een hele vloot."

"Maar wat heb ik aan een hele vloot?" vroeg de visser verbaasd.

"Come on... Denk eens wat groter! Als jij een hele vloot hebt met allemaal personeel, dan maak je uiteindelijk zoveel winst dat het geld tegen de boeg op klotst. Dan hoef je niet meer te werken..."

De visser keek nog steeds verbaasd "Maar wat moet ik dan doen?"

"Wat moet je dan doen?! Dan kun je de hele dag relaxen. Tijd met je vrouw en kinderen doorbrengen. De hele dag doen wat je maar wilt!"

De visser keek hem spottend aan en begon ineens hikkend en onbedaarlijk te lachen: "Hahaha! Maar dat doe ik al! Daar heb ik helemaal geen geld of vloot voor nodig" :-)

De zon begon in het westen te zakken en de emmer vis was vol. "Kom" zei de visser "Tijd om weer aan land te gaan. We gaan naar de herberg. De waard heeft me beloofd om van deze vis een goede maaltijd te maken..."

Blogposts gratis in je e-mailbox?


Delivered by FeedBurner

Geen opmerkingen:

Een reactie posten