De Bomen door het Bosch

De deurbel ging...


De deurbel ging...

Ze had kinderen verwacht in hun angstaanjagendste Halloween-kostuum. Die in koor riepen: "Trick or Treat!".

Er was niemand.

Er stond alleen een oude lamp op de stoep. Hij had geen ogen, maar toch kreeg ze het gevoel dat hij haar fronsend aankeek: "Wrijf over mij..."

Ze deed het.

Een sissende witte rookwolk. Een knetterende vlam. Een hete windvlaag langs haar wangen en daar stond hij: Het Genie Uit De Lamp.

"Hallo Prinses!" boog hij als een ware showman "Ik ben Het Genie van Alle Feesten. Trick Or Treat! Hahahahaha!” Hij lachte onbedaarlijk. Haast eng gewoon. “Omdat u mij hebt bevrijdt mag u 3 wensen doen. Wat u maar wilt, ik kan ze allemaal vervullen. En omdat het vandaag feest is krijgt u dubbel zoveel!”

“Oh...” bloosde ze, terwijl ze haar krulspelden en gezichtsmasker checkte in de weerspiegeling van het raam. “Ik ben geen prinses, maar u brengt me wel op een idee.”

“Voor mij bent u de mooiste van het land, O Schoonheid.” zei Het Genie met een brede grijns “Maar Let Op! Voordat u iets wenst: Magie heeft zijn prijs... Er zijn altijd gevolgen.”

De gretige blik in haar ogen vertelde dat ze niet lang ging nadenken. “Ik wens... dat de ogen van mijn man altijd op mij gericht zijn als hij wakker is.”

“Oké” zei Het Genie “En wat nog meer?”

“Ik wens... dat hij zich om niets anders druk maakt dan om mij.”

“Oké” zei hij “En wat nog meer?”

“Ik wens... dat hij nooit slaapt zonder mij aan zijn zijde.”

“Oké” zei hij “En wat nog meer?”

“Ik wens... dat als hij s’morgens wakker wordt, hij mij als eerste ziet.”

“Oké” zei hij “En wat nog meer?”

“Ik wens... dat hij nergens heen gaat zonder mij.”

“Oké” zei hij “En wat nog meer?”

“Ik wens... dat hij gek wordt van frustratie bij de kleinste schaafwond op mijn huid.”

“Oké"zei hij "Dat zijn 6 wensen, O Schoonheid. En ik kan ze allemaal vervullen.” Hij knipte met zijn vingers. Er schoot een roze rookwolk uit zijn hand en... *POEFFF!*

Toen de rook ging liggen was de vrouw veranderd in een smartphone...

“O wat een geweldige dag!” zei Het Genie theatraal en ademde diep de avondlucht in. “En de avond is nog maar net begonnen!” Hij pakte zijn lamp op en verdween in de schemer, op weg naar het volgende huis...


Blogposts gratis in je e-mailbox?


Delivered by FeedBurner

Geen opmerkingen:

Een reactie posten