De Bomen door het Bosch

3 tips Hoe je oud kunt wordenDe laatste tijd hoor ik veel mensen over "oud worden" en wat ze dan allemaal gaan doen. Vaak zijn het fantastische toekomstplannen waarbij ik vraag "Waarom begin je daar vandaag niet mee? Je pensioen kan wachten".

En dan komen de excuses. Verplichtingen, deadlines, druk, druk, druk, geen tijd en geen geld. Het leven gaat vandaag over overleven, en in de toekomst wordt alles anders. Maar, "vandaag" is het enige wat je hebt... En als er "vandaag" niets veranderd, waarom zou "de toekomst" anders zijn zodra deze "vandaag" wordt?

Afijn, je snapt dat je dit soort gesprekken het beste kunt voeren in een donkerbruin café of bij een vuur in het bos. Daarbij, we moeten eerst maar eens oud zien te worden.

Dat we erover nadenken kan zijn omdat we in de oogsttijd van het jaar leven. De top van de zomer is voorbij, de dagen worden weer korter, en we gaan richting de herfst. We maken de balans op wat onze oogst is van wat we in de lente hebben gezaaid. Niet alleen op het land, maar ook in ons leven. Een dubbel gevoel van feest en naderend onheil.

Dus, hoe wordt je oud?

Die vraag bracht me op een idee. Je kunt advies vragen aan je Oudere Zelf (advies uit je eigen onderbewuste, een goede coach kan je daarbij helpen). Of je kunt het gewoon vragen aan mensen die daadwerkelijk 100 jaar of ouder zijn (zie bovenstaande video). En als je naar hen luistert, dan hoor en zie je een patroon.

Ik heb niet veel fouten. Als ik een cake maak en het gaat fout, dan wordt het een pudding. [en ik hou van pudding] - Cliff Crozier, 101 jaar oud (video is van 2015)

3 tips hoe je oud kunt worden
  1. Zoek mogelijkheden om te helpen. Wees nuttig voor een ander.
  2. Maak vandaag mooie herinneringen voor later.
  3. Wat er ook gebeurt: Leef licht, laat los, en ga gewoon verder met het ritme van de dag.

    Bonustips:

  4. Verbouw je eigen groenten en maak je eigen eten klaar.
  5. Luister niet naar de dokter. 🙂 Van een goed glas wijn of whisky is nog nooit iemand depressief geworden.Blogposts gratis in je e-mailbox?


Delivered by FeedBurner

Geen opmerkingen:

Een reactie posten