De Bomen door het Bosch

De Kikker Die Van Volhouden Wist

Het is niet omdat ik zo slim ben. Het is omdat ik langer bij een probleem blijf rondhangen. - Albert Einstein
De vijver was maanden lang hun ontmoetingsplek geweest. Maar toen de winter kwam, en de vijver dicht vroor, hadden ze zich terug getrokken in de koeienstal.

Kikkers op het platteland hebben het goed voor elkaar. Er is genoeg te eten, en er is altijd wat te doen. In tegenstelling tot kikkers in de stad. Die hebben alleen de resten uit afvalbakken, en die lopen zich de hele dag te vervelen.

Twee kikkers gaan op avontuur. De koeien worden gemolken en de dampende melkbus raakt steeds voller. De kikkers springen in de melkbus. Het is een geweldig zwembad. Dobberend op hun rug wanen ze zich in de kikkersauna.

Dan wil één van de kikkers er weer uit. Hij probeert tegen de gladde wand omhoog te klimmen. Hij trappelt honderduit, maar het is te glad. Na 10 minuten geeft hij de moed op. Hij is doodop en zakt naar de bodem.

De andere kikker wil er ook uit. Trappelend probeert hij zichzelf langs de wand omhoog te werken. Maar het is te glad. Toch geeft hij niet op. Hij blijft doortrappelen.

Na een half uur wordt het zwaarder. Niet omdat hij moe is, maar omdat hij zich moeilijker kan bewegen. Na een uur wordt het trappelen zo zwaar, dat ook de tweede kikker de moed opgeeft. Hij laat zich achterover vallen... en valt op de boter!

Door zijn getrappel is de melk boter geworden. De kikker staat op, zet zich af, en springt over de rand naar buiten. De vrijheid tegemoet.

Moraal van het verhaal


Als je lang genoeg blijft zoeken, dan komt de oplossing vanzelf.

Heb jij wel eens een oplossing gevonden door te blijven zoeken?

Geinspireerd door een metafoor van Anneke Durlinger


Blogposts gratis in je e-mailbox?

Delivered by FeedBurner

Geen opmerkingen:

Een reactie posten