7 Geheimen Die Je Dag Maken

De dag loopt ten einde. Het vuur in de haard is geslonken tot een gloeiende massa. Terwijl je de deur op het nachtslot doet en de laatste kaars uitblaast, laat je de dag aan je voorbij gaan. Het was een geweldige dag. Maar waarom eigenlijk?

Wat was je aan het begin van de dag van plan? Stel je voor dat je s'morgens met jezelf aan de ontbijttafel zit. Je onderhandelt met jezelf wat je vandaag gaat doen. Of je aan het einde van de dag tevreden zult zijn hangt af van wat je nu besluit.

Natuurlijk, je spreekt ook af met gezinsleden, je teamleider, je collega's, etc. Maar uiteindelijk ben jij degene die instemt met de werkzaamheden op je bord. Blijkt halverwege de dag dat het niet af komt, of is het veel te veel? Stress! Een enorme baaldag...

Is harder werken de oplossing? De magische truuk is dat je in tijden van paniek en spanning opnieuw met jezelf om de onderhandelingstafel gaat. Je schrapt een aantal dingen, totdat het werk weer haalbaar is. Veel dingen zijn belangrijk, maar niet alles hoeft nu vandaag. Na zo'n onderhandeling is de stress ineens verdwenen als sneeuw voor de zon. En aan het einde van de dag ben je tevreden over je resultaat.

Ik heb 7 geheimen die ervoor zorgen dat mijn dag gegarandeerd geweldig wordt. Als ik s'avonds alle 7 punten kan afstrepen, dan is de dag geslaagd. Alles wat ik extra deed is mooi meegenomen. De 7 punten zijn:

  1. Breng tijd door met mijn gezin.
  2. Drink minimaal 2 liter water per dag.
  3. Lees of schrijf iets inspirerends.
  4. Wandel, fiets, sport minimaal een half uur.
  5. Neem lunchpauze!
  6. Mediteer, doe een ontspanningsoefening, of neem een nap.
  7. Help iemand of geef iemand een compliment.

Vraag: Wat maakt jouw dag vandaag?

Met dank aan de blogpost van Leo Babauta op Zen Habits

Blogposts gratis in je e-mailbox?


Delivered by FeedBurner

Geen opmerkingen:

Een reactie posten