Hoe Blijven Goede Voornemens Plakken?

Of vind je goede voornemens maar onzin?

Goede voornemens blijven pas plakken als niets doen geen optie meer is. Als een gewoonte teveel pijn veroorzaakt. Of als een nieuwe gewoonte meer plezier oplevert dan de oude. Alles wat je doet of denkt begint bij deze 2 dingen.

Een goed voornemen heeft de meeste kans als je hem zo concreet mogelijk maakt. Deze blogpost helpt je daarbij.

5 Tips Voor Voorspoed
 1. Voed je brein met de juiste dingen.
 2. Zorg voor je lichaam.
 3. Zoek een rolmodel (het leven is te kort om zelf alle fouten te maken!).
 4. Kom in aktie.
 5. Bedenk en besef waarom jij gelukkig bent en werk daar aan.

In het verlengde daarvan...

Stop!


 • Stop met consumeren van "wereldnieuws". Natuurlijk wil je geïnformeerd blijven. Er is echter een verschil tussen geïnformeerd zijn en over-geïnformeerd zijn. Elke dag 3 gratis kranten en 1 betaalde krant lezen, en 5x per dag 4 nieuwssites doorspitten is duidelijk alleen iets voor journalisten. Wees geïnformeerd over zaken waar je iets aan kunt veranderen.

 • Stop met TV kijken en gedachtenloos surfen (of kijk bewust alleen naar programma's en websites die je vooraf kiest). Je wint tijd en energie. Gebruik het om iets te creëeren en om waarde toe te voegen. Het geeft je letterlijk controle over het verloop van je dag.

 • Stop met je slachtofferrol. Problemen kun je niet in 1x oplossen, net zoals je een reis niet in 1 stap kunt voltooien. Het gaat stapje voor stapje. Welke stap ga jij dit jaar (vandaag!) nemen om dichterbij de oplossing te komen? Anders ziet je probleem er volgend jaar precies hetzelfde uit als nu… Dat kan niet de bedoeling zijn.

 • Stop met zeggen dat je het te druk hebt (Tenzij je het te druk wilt hebben. Stop dan met klagen :)

 • Stop met jezelf aanpassen aan anderen. Je zult altijd mensen teleurstellen. Als je intenties goed zijn, laat het probleem dan bij de ander liggen. Focus je op jouw unieke talenten om waarde toe te voegen en het verschil te maken. Mensen zullen je er dankbaar voor zijn.


Begin...


 • Begin met het nemen van genoeg rust. Te weinig slaap zorgt dat je overdag niet goed kunt nadenken. Ik slaap 7-8 uur per nacht, en ik zou het niet willen missen.

 • Begin met gezond bewegen. Je krijgt een helder hoofd als je goed voor je lichaam zorgt. Je zit lekker in je vel als alles goed doorstroomt. Emotion comes through motion. Zoek een mooie natuurrijke omgeving waar je veel ruimte hebt, zodat je vele uren in de gezonde buitenlucht kunt doorbrengen.

 • Begin met het opladen van je bioaccu. Hoe gezonder je eet/drinkt, des te meer energie je hebt. Het is zo simpel...

 • Begin met vergeven. Het werkt bevrijdend. Niet eens altijd voor de ander. Wel voor jezelf. Haat vreet energie en het ketent je. Je kunt je energie veel beter gebruiken in een leven van vrijheid en liefde.

 • Begin met oefenen in geduld. Het leven is te kort om het te verruïneren met haast en stress.


Heb jij aanvullingen op deze lijst?


PS. In de blogpost Hoe knal je goed door het nieuwe jaar ga ik dieper in op de 5 tips van Anthony Robbins.


Geinspireerd door blogpost Finding Focus van Chris Brogan


Blogposts gratis in je e-mailbox?


Delivered by FeedBurner

2 opmerkingen:

 1. Tja, wat kunnen we daar nog aan toe voegen.. :)

  Misschien dan alleen dat het verstandig is om jezelf af en toe te laten gaan; sta jezelf toe om 'gek' te doen en laat de regeltjes van alledag even vallen.
  En wat ook belangrijk is, is inspiratie. Door muziek, door kunst, door het bezoeken van een plek.. Je even te laten meeslepen uit de sleur van alledag.

  Mooie blogpost weer :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel, Charlotte :-)

  En ik vind het een goed idee om eens gek te doen. Doe maar gek, dan doe je al normaal genoeg! :-) Laat de inspiratie maar komen.

  BeantwoordenVerwijderen