Hoe blijf je arm - Geloof dat je alleen van geld gelukkig wordt


In deze serie blogposts leer je hoe je arm blijft. Over hoe je rijk wordt is al genoeg geschreven, maar dat wordt massaal genegeerd. Hou je van satire, dan is deze blogpost voor jou (zie de introductie: Hoe blijf je arm - De zes geheime topgeheimen).

Het is een paradoxale overtuiging, maar arme mensen en bedelaars omarmen hem volledig: Geloof dat geld - en alleen geld! - je gelukkig maakt.

Immers, het is heel gemakkelijk om de schuld van je armoede af te schuiven op je depressiviteit, je ongelukkige leven, en je gebrek aan zelfvertrouwen. En hoe ironisch het ook klinkt, dat is precies wat je moet doen om ultiem arm te blijven.

Vraag je nooit af of geld je echt gelukkig zal maken. Dat is een recept voor rampzalige voorspoed. Realiseer je nooit dat je op dit moment gelukkig kunt zijn zonder geld. Een mens creëert zelf zijn beleving van de realiteit. Dat wordt zijn of haar waarheid. Creëer jouw waarheid door te geloven dat je alleen van geld gelukkig wordt. Dan zul je pure armoede beleven tot op het bot.

Kijk veel naar shownieuws en boulevard programma's. Lees magazines over wereldsterren en Bekende Nederlanders. Ze zullen je allemaal vertellen dat Rijk Zijn, Gelukkig Maakt.

Negeer de vele voorbeelden van rijken die zwaar depressief en ongelukkig zijn, omdat hun rijkdom hen niet bracht wat ze hadden verwacht. Zij zagen de poten onder je overtuiging vandaan en vormen daardoor dus een bedreiging.


Besluit om NOOIT gelukkig te zijn, zolang je geen miljonair bent.

Gelukkige mensen werken als een magneet. Ze hebben de neiging om andere mensen (klanten) aan te trekken. Want mensen zijn op zoek naar wat gelukkige mensen gelukkig maakt. Zij willen dat ook. Zij willen vermaakt worden door je talenten. Zij hechten waarde aan je aandacht, tijd, kennis, producten en diensten. Daar hebben ze geld voor over.

Besluit om nooit gelukkig te zijn, zolang je geen geld hebt. Want anders kan het zomaar gebeuren dat mensen geld aan je willen geven. Je kunt niet arm zijn als je gelukkig bent!

Dus. Wees diep ongelukkig en je zult weerzinwekkend onaantrekkelijk zijn. Niemand die jou geld zou willen geven. Overtuig jezelf ervan dat alleen geld je gelukkig kan maken. Het is de enige manier om uitmuntende armoede te beleven.


Vraag: Wanneer ben je rijk?


Aanverwante artikelen


Thanks to Carl Harvey (from Personal Development Planet) for his inspiring article on How to be poor

1 opmerking:

  1. niet alleen arme mensen en bedelaars denken dat; naar mijn mening komt dat voor in alle lagen van de bevolking. Zelfs rijke mensen denken dat.

    Wanneer je rijk bent? Wanneer je jezelf helemaal accepteert zoals je bent, en daardoor ook van anderen kunt houden en als je doet waar je hart ligt.

    (en wanneer ik een stuk hazelnootchocolade bij mijn zwarte koffie heb;o))))

    BeantwoordenVerwijderen