Hoe blijf je arm - Vertel jezelf continue "Dat kan ik niet betalen"


In deze serie blogposts leer je hoe je arm blijft. Over hoe je rijk wordt is al genoeg geschreven, maar mensen negeren dat massaal. Hou je van satire, dan is deze blogpost voor jou (zie de introductie: Hoe blijf je arm - De zes geheime topgeheimen).

Arm worden begint tussen je oren. Een bepoefde methode is om continue te herhalen "Dat kan ik niet betalen". Zeg het bij alles. Bij A-merken van sinaasappelsap, exotische vakanties, leuke kleding, dure hobbies, alle soorten van vervoer, tot alles wat het leven gemakkelijker maakt.

Echt waar. De sleutel tot onvervalste armoede is om zo vaak mogelijk "Dat kan ik niet betalen" te zeggen.

Waarom? Arme mensen hebben het vòór het ontbijt al zes keer gezegd. Het werkt als een proclamatie, een toverspreuk, een mantra. Hoe vaker je het zegt (het liefst hardop), des te meer ga je erin geloven. Je bent zelf steeds de eerste die het hoort. En daar gaat het om.


Om succesvol arm te zijn moet je tot op het bot overtuigd zijn dat je het NIET waard bent om ooit geld of goederen te bezitten. De snelste manier is om, bij het zien van een prijskaartje, direct "Dat kan ik niet betalen" te zeggen.

Combineer dit met visioenen van stapels onbetaalde rekeningen, rode bankrekeningen, aanbellende deurwaarders, en beelden van extreme armoede in achterstandswijken. Schokkende beelden maken een overtuiging sterker.

Ga voor bonuspunten. Betrek er sterke negatieve emoties bij. Angst werkt het best. Vertel jezelf dat je nooit in staat zult zijn om ook maar iets te kopen voor de rest van je leven. Geloof in Als je voor een dubbeltje bent geboren, dan wordt je nooit een kwartje. Het is nu eenmaal je lot. Heftige emoties maken een overtuiging onverwoestbaar.

Let op!

Er bestaat een zeer gevaarlijke vraag die, wanneer gesteld, je armoedzalige leven bijna onmiddellijk in de richting stuurt van financiële onafhankelijkheid. Stel hem dus nooit! Als je echt glorieus arm wilt zijn, dan moet je deze vraag uit je bewustzijn verbannen.

De vraag is: "Hoe zorg ik ervoor dat ik dit kan betalen?"

Je voelt het gevaar van deze vraag waarschijnlijk wel aan. Om je te laten ervaren hoe krachtig hij is, is hier een kleine, maar gevaarlijke! demonstratie. Probeer de vraag te stellen (alleen in gedachten. En verwijder hem daarna onmiddellijk en voor eeuwig uit je hersenpan).

Denk aan iets wat je heel graag wilt, maar waarvan je de hoop en het verlangen hebt opgegeven omdat "Je het niet kunt betalen".

Vraag jezelf nu: "Hoe zorg ik ervoor dat ik dit kan betalen?"

Zie je wel? Je brein gaat over tot aktie. s'Werelds krachtigste computer gaat met je probleem aan het werk. Problemen oplossen is het liefste wat het doet. Je begint ideëen en antwoorden te krijgen. Sommige goed, sommige slecht, over wat je zou kunnen doen om je droom waar te maken.

Zoals ik al zei, dit is waarlijk een gevaarlijke demonstratie. Het laat je ijzeren grip op armoede verslappen.

Doe het dus niet! Vertel je brein "Dat kan ik niet betalen" en het stopt direct met werken. En dat is je hoogste ideaal. Toch? ;)


Welke gevaarlijke vragen stel jij jezelf om je problemen op te lossen?Aanverwante artikelen

Thanks to Carl Harvey (from Personal Development Planet) for his inspiring article on How to be poor

Geen opmerkingen:

Een reactie posten