Hoe blijf je arm - Koester de gedachte "Het is niet eerlijk"


In deze serie blogposts leer je hoe je arm blijft. Over hoe je rijk wordt is al genoeg geschreven, maar mensen negeren dat massaal. Hou je van satire, dan is deze blogpost voor jou (zie de introductie: Hoe blijf je arm - De zes geheime topgeheimen).

Het eerste wat je moet doen is in een slachtofferrol kruipen. Dat is niet heel moeilijk. Zorg ervoor dat je alleen maar denkt aan hoe onrechtvaardig het geld in de wereld verdeeld is. En dat het allemaal niet jouw schuld is. Jij kunt er niets aan doen.

Overtuig jezelf ervan dat je een veel hoger inkomen verdient dan je nu hebt. Maar zoek vooral niet! uit hoe je dat voor elkaar krijgt. Onderneem nooit, maar dan ook nooit!, aktie om zelf aan geld te komen. Geef in plaats daarvan anderen de schuld. Maak dit een gewoonte. Dat kost even tijd, maar het is de snelste weg naar eeuwige armoede.

Een goede manier is om van klagen je beste gewoonte te maken. De volgende oefeningen werken perfect:

  • Klaag over je baas dat hij je niet genoeg betaalt. Hij is een l*l. Een egoïst die alleen maar aan zichzelf denkt ipv aan jou.
  • Klaag over je collega die net promotie heeft gekregen. Doe er ook een paar roddels bij om die collega in een kwaad daglicht te stellen. Dat voelt goed over jezelf.
  • Klaag bij de koffieautomaat dat jij opslag ZOU moeten krijgen. Want niemand voert hier ene fl*kk*r uit. Als hier iemand hard werkt, dan ben jij het wel. Jij bent veel meer WAARD voor het hongerloontje dat je nu krijgt. Het is niet eerlijk.


Er zijn nog heel veel andere manieren. Wees creatief. Maar de hoofdzaak is om anderen de schuld te geven, zonder zelf aktie te ondernemen. Hoe handiger je daar in wordt, hoe armer je zult blijven.

Let op!
Overweeg nooit om zelf verantwoording te nemen over je financiële situatie. Dat zet namelijk de deur open naar financiële onafhankelijkheid.
Erger nog, dan creëer je vrijheid om te kunnen kiezen waar je geld aan uit geeft. Aan leuke dingen, aan plannen, aan wensen en dromen! Dat zou een aanslag zijn op je levensstijl om die-hard arm te blijven. En dat wil je niet! :)

Blijf afhankelijk van anderen. Blijf slachtoffer. Blijf klagen. Laat anderen voor je beslissen. Dat is de basis om professioneel arm te blijven. Alle andere geheimen zijn hierop gebaseerd.

Welke manieren kun je nog meer verzinnen om het geld zo ver mogelijk uit je buurt te houden?Aanverwante artikelen

Thanks to Carl Harvey (from Personal Development Planet) for his inspiring article on How to be poor

3 opmerkingen:

  1. Weet je zeker dat je cursus niet heet: Hoe word ik een vervelende zeurpiet?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Suzan Je zou het er inderdaad zo boven kunnen zetten. :-) Het resultaat is ongetwijfeld hetzelfde.

    BeantwoordenVerwijderen