De geur van vers gebakken brood...

Afbeelding van: Bakkerij Sint-Paulus

...bij het wakker worden. Gisterenavond laat heb je de broodbakmachine gevuld met ingredienten: Volkoren abdijmeel, kaneel, zout, gist, en water. De tijdschakelaar heb je ingesteld op "morgenochtend". Je kon je ogen bijna niet meer open houden van de slaap, maar nu blijkt dat het de moeite meer dan waard was.

Terwijl je langzaam tot bewustzijn komt uit een diepe slaap, blijkt het hele huis gevuld te zijn met de geur van vers gebakken brood. Diep inhalerend breekt er een gevecht los tussen blijven liggen en opstaan. Maar de verleiding laat zich niet verdringen. Met de belofte van een aanstaand geweldig ontbijt moet je wel wakker worden. Wie zei er dat het moeilijk is om s'morgens je bed uit te komen?

GEWELDIG!

6 opmerkingen:

 1. Luxe hoor, zo'n manier van brood bakken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. inderdaad luxe! Maar o jee, ja, er is (bijna) niets lekkerders dan de geur van pasgebakken brood. heb niet zo'n apparaat, maar ben met een echte broodbakker getrouwd en die neemt 's ochtends of 's middags uit zijn werk de vurrukkulukste broden enzo mee.... (en dan bakt ie thuis met de hand ook nog de heerlijkste dingen... alsof het niets is! Super-de Luxe!)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ps: wat een supermooie profielfoto! Aukje gemaakt?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Greetje Whoei, dat klinkt echt als met je neus in de boter! Dat soort mensen moet je in de buurt houden.

  Dank je wel voor de complimenten voor mijn profielfoto. Ik ben er zelf ook heel blij mee. Ja, gemaakt door Aukje. Als die eenmaal foto's gaat maken... *kijkt trots*

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ha, ik was het wel van plan, de rest van mijn leven als het even kan...;o)

  houd jij aukje ook maar flink in de buurt, van zulke mensen lopen er niet veel los rond, daar mag je rustig trots op zijn!

  BeantwoordenVerwijderen