De trein heeft vertraging


…en jij staat op een volgepakt balkon van het boemeltje naar de grote stad. Het station waar je straks moet overstappen nadert tergend langzaam. Om je heen staan zuchtende bepakte en bezakte mensen. Als de trein door hun frustratie werd aangedreven zou hij niet meer te stoppen zijn.

De deuren gaan open met een klap van hydraulica en rubber. Een mensenstroom stroomt links en rechts in wilde paniek naar buiten. Het omroepbericht klinkt. Een fluit schalt. De trein op het andere perron staat op het punt van vertrekken.

En het is NIET jouw volgende trein! Die blijkt 10 minuten vertraging te hebben. Terwijl de sfeer op het perron (prima) te snijden is, haal je een kop vers gebrouwen koffie bij Starbucks. Je belt dat je wat later komt. En je checkt je e-mail bij de gratis WIFI die ze daar hebben. Haast, stress, en frustratie zijn niet nodig.

GEWELDIG!

3 opmerkingen:

  1. en met haast, stress en frustratie schiet je niets mee op.... en de trein ook niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Proberen te genieten van de "extra" tijd dan maar. Goede gelegenheid om een praatje te maken met iemand. Wie weet... zo maakt een mens nog nieuwe vrienden!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Inderdaad. Als je geen haast hebt en de tijd neemt, dan kun je onverwacht interessante ontmoetingen hebben met mensen die je normaal nooit zou (aan)spreken. Wie weet wat voor goede contacten daar uit voort komen.

    BeantwoordenVerwijderen