Hoe knal je goed door het nieuwe jaar?

Ik heb 5 tips voor je:

1. Voed je brein met de juiste dingen

Je brein kan alleen datgene terug geven wat je er eerst in stopt. Als je je brein voedt met opbouwende en positieve dingen, dan zul je die terug krijgen. Voedt je je brein met negativiteit en destructieve dingen, dan zul je ook die terug krijgen. Wat je erin stopt zal dagelijks je mindset bepalen hoe je de wereld in kijkt, wat voor aktie je onderneemt, en welk resultaat je gaat behalen.

2. Zorg voor een gezond lichaam

Zoek uit welk eten jij lekker vindt EN wat gezond voor je is. En let dan eens op hoe al na twee weken je smaak-zintuig verfijnder en scherper wordt. Geweldig hoe je nuances gaat proeven die je eerst niet voor mogelijk hield. Veel mensen letten niet op hun eten. Toch raar, want alle ingrediënten komen rechtstreeks in je lichaam en bepalen hoeveel energie je hebt en hoe je je voelt. En als je lichaam niet goed wordt onderhouden, dan daalt de weerstand en sterft het af.

Zorg voor goede beweging. Zoek een sport die bij je past. De één houdt van competitie en teamsport. Dan ander van rustig aan pakweg minimaal 20 minuten in beweging blijven. In alle gevallen gaat het erom dat je je vet verbrandt. En dat doe je niet door jezelf af te matten.

3. Zoek een rolmodel

Zoek iemand waar je tegenop kijkt die de dingen doet/deed die jij ook in je leven wilt. Leer ervan en doe het na. Waarom zelf het wiel opnieuw uitvinden? Het zal je een hoop tijd en energie besparen.

4. Kom in aktie

Ga aan de slag met wat je van plan bent. Je kunt het parcours alleen uitlopen als je begint met de eerste stap. En de eerste stap is het halve werk. Als je eenmaal in beweging bent is het makkelijker om verder te gaan.

5. Bedenk en besef waarom jij gelukkig bent en werk daar aan

Als jij weet waarom jij op aarde bent, als jouw levensvisie overeen komt met je doel en de dingen die je doet, dan ben je een gelukkig mens. Neem regelmatig tijd om daar over na te denken. God nam na 6 dagen werken 1 dag om te rusten. Da’s een goed voorbeeld om volgen en te kijken of je nog op het goede spoor zit.

De vetgedrukte tekst is niet van mezelf (eerlijk is eerlijk). Ze zijn van Anthony Robbins.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten