Regeren is vooruit zien


Ben je belangrijk als je mailbox vol zit na je vakantie?
Ben je belangrijk als je s’avonds, en tijdens je vakantie, telefonisch bereikbaar bent voor je werk?

Denk er eens over na. “Druk druk druk” en “Geen tijd” betekent alleen maar dat je door anderen geleefd wordt. Je laat anderen bepalen wat er in jouw agenda staat. En ook al zeg je dat jij de beslissingen neemt. Voor wie doe je dat uiteindelijk?

Zie het als een compliment voor jezelf als je mailbox na je vakantie te overzien is. Een compliment als je collega's je tijdens je vakantie niet nodig hadden. Je hebt je werk dan vooraf goed gedelegeerd en overgedragen. Jij bent een teamplayer. En je omringt je met intelligente mensen die mee kunnen denken en die van elkaar kunnen/willen leren.

Zo wordt een vakantie of een vrije dag een nieuwe start. Je creëert ruimte om nieuwe ideeën op te pakken en uit te werken. Ideeën waar je tijdens het werk niet aan toe kwam. Als je vooruit wil, dan moet je niet blijven hangen bij wat je hebt. Nieuw werk kan pas ontstaan als eerst oud werk wordt losgelaten.

Want de beste ideeën ontstaan niet op het werk. Ze ontstaan bij de open haard. In goed gezelschap bij een goede wijn of ambachtelijk gebrouwen bier.

Wat is jouw mailindex? Doe de test!
http://www.nationalemailindex.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten